Lokasyon

 LOKASYON BORNOVA – TARİH ATÖLYESİ ORTAK ETKİNLİK PROGRAMI – 13 EKİM 2021

 


Seminerin Amacı:

Çalışma yaşamının çetrefilli meselelerine karşı Kuzey’in kadim inançlarından süzülen mitolojik anlatılarından cevaplar arayan Doç. Dr. Selahattin Özkan edindiklerini meraklılarla paylaşıyor. Öğrenciler, genç yönetici adayları ve çalışanlar için mitolojik öyküler eşliğinde yaşamın gizemleri çözümleniyor. İki saatlik seminerle birlikte Viking mitolojisinin kavramlarının modern dünyamızın sorunlarına yönelik cevapları tartışmaya açılıyor. Kadim zamanların mitlerini çağdaş yaşamın sorunlarıyla harmanlayan bu program eğlenceli ve eğitici bir anlatıyı içeriyor. Vikinglerin barbarlıkla suçlanan sert mizaçları ve karamsar iklimlerini aydınlatan karmaşık inançları seminerde anlatılacak konuların özünü oluşturuyor. Böylece katılımcılar bir yandan Viking mitolojisiyle tanışırken bir yandan da çalışma yaşamında karşılarına çıkan ya da çıkabilecek olan sorunlara karşı çözümleri geliştirebileceklerdir. Ayrıca “İş’te Viking” seminer programı sonunda katılımcılara Katılım Sertifikası verilecektir.

Seminer Tarihi: 13 Ekim 2021

Seminer Süresi: 2 Saat (19.00-21.00)

Seminer Programı: 

1.     Viking Mitolojisinin temel kavramları

2.     İskandinavya’nın sosyo-kültürel yapısının Vikinglere dayanan tarihi kökleri

3.     Viking inançlarının çalışma yaşamıyla ve modern dünya ile bağlantıları

 

Seminerin sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

Seminerin bedeli 150 TL’dir.

* Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

** Katılım ve geniş bilgi için: https://lokasyon.co ve 0850 305 66 35

*** Katılımcıların Kovid Pandesmi önlemleri kapsamında HES üzerinden Aşı Kartı ibraz etmeleri gerekmektedir. 

**** Seminer programı süresince sosyal mesafe, maske ve kişisel hijyen kurallarına uyulmak zorundadır. 

Eğitmen Hakkında:

Akademik çalışmalarını Dinler Tarihi ve Ortaçağ alanlarında sürdüren Doç. Dr. Selahattin Özkan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlamıştır. 

Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Daş’ın yürüttüğü TUBİTAK projesinde bursiyer olarak çalışan Selahattin Özkan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin finansman desteğiyle Edinburgh, Orkney ve Stockholm’de Viking izlerini araştırmıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra Milli Savunma Üniversitesi’nde bir yıl boyunca öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2018-2019 öğretim yılında Aksaray Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak atanmıştır. 2020’nda ise kurumsal tarihçiliği bırakıp kuramsal tarihçiliğe geçerek Tarih Atölyesi’ni kurmuştur. Daha önce Ders101’de, İzmir İtalyan Kültür Merkezi’nde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde ve İskoçya’nın University of Highlands and Islands’te seminerler gerçekleştirmiştir.

Ulusal ve uluslararası birçok sempozyuma katılan Doç. Dr. Selahattin Özkan’ın dilimize Latinceden çevirdiği “Barbarlıktan Medeniyete Vikingler” ve İskandinav dillerinin atası Nors dilinden çevirdiği “Viking Mitolojisi” ve “Tanrılardan Krallara Vikingler” başlıklı kitapları Yeditepe Yayınları tarafından basılmıştır. Selahattin Özkan’ın yine aynı yayınevi tarafından “İki Din İki Fetih”, “Kuzeyin Kuzgunları Vikingler” ve “Mitoloji ve Cinsiyet” başlıklı özgün eserleri yayınlanmıştır. 

 

Katılım Formu için tıklayınız...

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder